Previous slide
Next slide
Стадион Билјанини Извори во Охрид
Тип:
Јавни, Ентериери, Консалтинг
Фаза
Проект, Завршен
Локација:
Охрид, Македонија
Година:
2019
Површина:
1.681 м2
Клиент:
Фудбалска Федерација на Македонија - ФФМ
Во 2019 година, Нашата компанија изработи Проектна документација – Основен проект за објект Трибина на Стадион Билјанини Извори во Охрид. Проектот е изработен од страна на нашите архитекти и инженери според строгите правила и стандарди на УЕФА, со решение за новопредвидена трибина со вкупен капацитет од 1478 гледaчи, од кои 1302 стандардни фиксни седишта, 154 расклопливи седишта, 16 седишта за ВИП посетители предвидени во посебен сектор и 6 места за лица со инвалидност.
При проектирањето, изработени се следните фази: архитектура, конструкции, геомеханика, водовод и канализација, машинство, електрика, сообраќај, БЗР, ППЗ, ИЗИИС, а посебно внимание е осврнато на употреба на нови енергетско ефикасни материјали и технологии од областа на градежништвото.